Loading...

Historien

Home / Historien

Nik. Haugrønning ble startet i 1935 som vognmannsforretning av Nikolai Haugrønning, og utvidet i 1951 med verksteddrift.

I 1958 utvidet Haugrønning driften med en bensinstasjon, og er i dag Best-forhandler.

Niklaus, Nikolais sønn, overtok driften i 1971.

I tillegg til verksteddrift og transport fikk Haugrønning sentral godkjenning som maskinentreprenør med oppstart i 1972.

I 2001 ble det anskaffet buss for lokal rutekjøring og skolebuss, og vi kjører i dag for Tide AS.

Selskapet eies av brødrene Niklaus, Harald(1951-2017) og Rune Haugrønning, og i 2002 kom også Kåre Vevik inn som medeier.

Nik. Haugrønning AS kjøpte i 2004 opp Petters Marine Hydraulics (PMH).

I 2014 gikk Niklaus Haugrønning av som daglig leder og overrakte stafettpinnen til Kristian Williamsen.

I 2021 gikk Kristian Williamsen videre til nye utfordringer i en annen Trondheims bedrift og Grunde Birkeland Rian ble ansatt som Konsernsjef og daglig leder.

Roar Melum etterfølger Grunde B Rian som daglig leder fra februar 2023 etter at Niklaus Haugrønning tok over etter Grunde B Rian våren 2022.

Nik. Haugrønning AS holder fortsatt til på Rye, Byneset, 16 km fra Trondheim sentrum, omfatter transport, anleggsvirksomhet, lastebilverksted, personbilverksted, PMH, Altec, ParkerStore og Best automatstasjon.
Eierne og flere av deres etterkommere er i dag involvert i virksomheten, og viderefører tradisjonene som hjørnesteins- og familiebedrift.

Dette er en av bilene som er oppbygd på verkstedet på Byneset.
Bilen er en 1970-modell og eies nå av Nik. Haugrønning AS.

Under henting av diesel i Oslo. Bildet er tatt rett syd for Sinclair-støtta ved Otta. Huset står fortsatt, men det er ikke kafé der lenger.